Aftrap beoordelingen sortimentsvergelijking Poinsettia

De beoordelingscommissie sortimentsvergelijking heeft vandaag de eerste beoordeling gedaan voor de sortimentsvergelijking Poinsettia. Door vijf veredelaars zijn dit seizoen in totaal 23 partijen ingezonden. Het zijn voornamelijk nieuwe rassen, maar elke veredelaar stuurt ook een referentieras in.

Door de rassen te volgen vanaf het opplanten tot aan het afleveren en ze daarna te onderwerpen aan een houdbaarheidsonderzoek, kan een goed beeld worden gevormd van hun perspectief. Dit gebeurt bovendien om twee praktijkbedrijven met ieder een andere manier van telen. Dit jaar zijn dat Pedro Plant en kwekerij de Bonfut.

De beoordelingscommissie was tijdens deze eerste beoordeling positief over hoe de planten er op beide bedrijven tot nu toe bij staan. In de loop van het seizoen beoordelen zij de rassen nog twee keer.

Proefbezoek
Op 24 november is het voor alle poinsettiatelers mogelijk de proef te bezoeken, de uitnodiging hiervoor volgt later.

Astrid van der Helm

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024