Hoofdlijnenakkoord toegelicht op gebied van naderende zuiveringsplicht

Op donderdag 11 mei gaf Daan van Empel namens LTO Glaskracht Nederland samen met Martine Tieleman (Gemeente Westland) en Rene Rijken (Waterschap Brabantse Delta) een presentatie op de Plantum themabijeenkomst ‘Waterzuivering en emissies’ bij de Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw in Bleiswijk.

Na een interactieve opening door Thijs Gipmans (directeur Gipmans Planten), gaven Martine, Rene en Daan een trio-presentatie over de achtergronden van het Hoofdlijnenakkoord, de relatie tussen waterkwaliteit en het middelenpakket en de oplossingsrichtingen om aan de waterzuiveringsplicht per 1 januari 2018 te kunnen voldoen. Focus lag daarbij op de oplossingsrichting van aantoonbare nul-lozing en hoe dit in te vullen is op een plantenkwekerij waar diverse bedekte en onbedekte teeltsystemen aanwezig zijn. Aanwezige telers stelden uiteenlopende vragen over hun bedrijf en watersysteem en hoe dit in te passen in de recent gepubliceerde “aanpak aantonen nul-lozing” 

Er was een goede opkomst van plantenkwekers uit de diverse regio’s en door de opzet van het programma door Plantum was er voldoende gelegenheid voor vragen en discussie. Gedurende de pauze hadden de bezoekers de gelegenheid om op een uitgebreide informatiemarkt het gesprek aan te gaan met leveranciers van zuiveringsinstallaties en watersystemen. Het middagprogramma was ingevuld met workshops waar aan de hand van een stappenplan discussie werd gevoerd over de manier waarop de zuiveringsplicht bij een plantenkwekerij kan worden ingevuld. Als afsluiting verzorgde WUR Glastuinbouw een rondleiding langs een aantal lopende proeven in de onderzoekskassen.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024