Nieuwe stappen maken in geïntegreerde gewasbescherming

Geïntegreerde gewasbescherming vanuit een systeemaanpak maakt nieuwe stappen mogelijk. LTO Glaskracht Nederland organiseert een serie bijeenkomsten ‘Kick-off IPM-Proof’ waarin u praktische handvatten krijgt aangereikt om dit toe te passen op uw eigen bedrijf. Na een succesvolle eerste bijeenkomst in De Lier is er op donderdag 16 juni een volgende bijeenkomst in Klazienaveen.

Het laten slagen van een geïntegreerde teelt vergt een brede range aan teeltmaatregelen. Dit gaat veel verder dan alleen het inzetten van natuurlijke vijanden. Tijdens de bijeenkomst op 16 juni gaan sprekers Nancy Meijer van Biopol en Lianne van Wijk van Certis Europe hierop in.

Nancy Meijer geeft tips voor een effectieve bestrijding van ziekten en plagen vanuit een systeembenadering. Lianne van Wijk gaat onder andere in op de veranderingen die de overstap van chemische naar meer biologische middelen met zich meebrengt, zoals veranderende schadedrempels en andere eisen aan de omstandigheden.

In de bijeenkomst kunt u bovendien met collega-ondernemers ervaringen uitwisselen over hoe om te gaan met knelpunten. Als vervolg op deze bijeenkomst zullen leergroepen worden opgezet om knelpunten en mogelijke oplossingen verder uit te diepen.

De bijeenkomst vindt plaats op 16 juni van 19:30 tot 21:45 uur bij Proeftuin Ron Peters in Klazienaveen. Lees meer over de bijeenkomst en meld u aan.

 

Astrid van der Helm

Glastuinbouw Nederland - © 2024