Vervolgtraject collectieve zuivering

Sinds eind oktober ontving LTO Glaskracht Nederland ongeveer 150 aanmelding van collectieve initiatieven, gemeld door ondernemers die de afvalwaterzuivering samen willen oppakken.

Glastuinbouwbedrijven die hun afvalwater collectief gaan zuiveren hebben, onder voorwaarden, de mogelijkheid dit tot 2021 te realiseren. Een mogelijk uitstel van drie jaar ten opzichte van bedrijven, die de zuivering individueel oppakken.

De omvang van de gemelde collectieve initiatieven is zeer divers. Het is een bandbreedte van enkele ondernemers tot hele glastuinbouwgebieden, die willen kijken naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld in samenwerking met het waterschap de waterzuiveringsinstallatie te gebruiken. 

LTO Glaskracht Nederland brengt momenteel alle gemelde collectieven in kaart. Deze overzichtskaart komt in januari 2016 beschikbaar voor de partijen binnen het Hoofdlijnenakkoord waterzuivering glastuinbouw.

Rol LTO Glaskracht NL 
In januari worden ook alle contactpersonen van de collectieve initiatieven geïnformeerd over de verwerking van hun aanmelding. De rol van LTO Glaskracht Nederland richt zich de komende periode vooral op het verspreiden van informatie en voorbeelden rondom zuiveringsmogelijkheden. Daarnaast brengen we ook daar waar mogelijk collectieven met elkaar of met de lokale overheid in contact. De uitwerking van het businessplan van het collectieve initiatief is de verantwoording van de ondernemers zelf. Ook de voordracht van het plan aan bevoegd gezag.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024