Bijeenkomst Glastuinbouw Fossielvrij Limburg

Datum 20 december 2018
Tijd 15:30 - 17:30
Locatie Chrysantenkwekerij Janssen Maasbree BV: Vlasrooth 8, 5993 PW Maasbree
Contact Aat Dijkshoorn

Verkenning Energie en Verduurzaming Glastuinbouw Limburg
In iedere krant of nieuwsbrief staan berichten over de transitie naar duurzame energievoorziening, dat we van het gas af moeten en de CO2-uitstoot moeten beperken. Dit voorjaar startten LLTB, LTO Glaskracht Nederland het Project “Verkenning energie en verduurzaming glastuinbouw Limburg” (bijlage). Afgelopen periode brachten we met en voor ondernemers in concentratiegebieden de huidige en toekomstige vraag aan energie én de mogelijkheden voor verduurzaming in Limburg gebiedsgericht in beeld.

Maar wat kan en moet je als ondernemers op solitaire gelegen glastuinbouwbedrijven?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over een fossielvrije, duurzame en rendabele toekomst. Welke opties zijn er om in 2040 van het gas af te kunnen? Hoe pakken die technisch uit, wat zijn investeringen die daarmee gemoeid zijn en wat zijn de consequenties voor de teelt? Wat zit er nog in de pijplijn qua nieuwe technieken en ontwikkelingen? Hoe zit het met de toekomst van de WKK? Wat past bij uw bedrijf, uw gebied, uw situatie? Heel veel vragen, nog weinig concrete antwoorden. Niemand weet het precies, maar samen komen we verder!

Aanmelden
Meld u aan via www.lltb.nl/fossielvrij. Aanmelden is verplicht en kan tot woensdag 19 december 12.00 uur.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen of wenst u meer informatie, mail of bel Annemie Hermans, projectleider LLTB, mobiel 06 225 625 21 of per e-mail via ahermans@spam-protectlltb.nl, of neem contact op met Peter Tamerus, warmtemanager LTO Glaskracht Nederland, mobiel 06 225 581 10 of per e-mail via ptamerus@spam-protectltoglaskracht.nl.

LTO Glaskracht Nederland

Jos van der Knaap @josvdknaap dec 16
Kom in de kas! https://t.co/xbggB6cZeC
Peter Oei @ptroei dec 16
2000 Megawatt decentraal opgesteld vermogen aan WKK bij tuinders ondersteunt een stabiele stroomvoorziening, waarbi... https://t.co/hhJ20D6nzJ
Peter Oei @ptroei dec 16
Draagvlak in de samenleving en beloont bedrijfsleven voor gewenst gedrag. Moet VVD toch als muziek in de oren klink... https://t.co/IrUSqH4FTV
LTO Glaskracht Nederland - © 2018 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies