2 positieve besluiten voor glastuinbouw in septembervergadering Ctgb

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in totaal zeven toelatingen en vier uitbreidingen op toelatingen verleent. Voor de glastuinbouw en zomerbloemensector zijn de volgende besluiten van belang:

Nieuwe toelating gewasbeschermingsmiddel

Azatin op basis van de werkzame stof azadirachtin
Het middel wordt toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel door middel van een gewasbehandeling voor de bedekte teelt van rozen, bloemisterij- en boomkwekerij gewassen en vaste planten. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Fado op basis van de werkzame stof COS-OGA
Het middel is na het afronden van de zienswijzeprocedure toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik in de teelt van vruchtgroeten van Cucurbitaceae met zowel eetbare als niet-eetbare schil (bedekte teelt) en vruchtgroenten van Solanaceae (bedekte teelt). 

Uitbreiding gewasbeschermingsmiddel

Intruder op basis van de werkzame stof chloorprofam
De uitbreiding betreft de toepassing en/of wijze van toepassing als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van sla, andijvie, spinazie, rucola, gezwollen lobelia en wollig vingerhoedskruid, de onbedekte teelt van bosui en prei en de bedekte teelt van andijvie. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Vervallen toelatingen

CHRYSAL SVB, 11048 N
De toelating is per 31 augustus 2015 vervallen.

FLORISSANT 200, 12214 N
De toelating is per 31 augustus 2015 vervallen.

Berelex, 4075 N
De toelating is per 31 augustus 2015 vervallen.

Bekijk het totaaloverzicht van de septembervergadering van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) in onderstaand persbericht.

Jeannette Vriend

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024