Aanpassing werkwijze monitoring Afrikaanse Fruitmot

Na overleg tussen de NVWA en de sector is de werkwijze voor de monitoring van de Afrikaanse Fruitmot (AFM) in 2016 vastgesteld. Nadat in 2014 en 2015 tijdens de monitoring geen AFM is gevonden en de importinspectie voor Capsicum verplicht is gesteld, is er ruimte voor versoepeling van het protocol.

In plaats van één periode van drie weken bij start en één periode van zes weken tijdens de teelt, worden de vallen bij bekende deelnemers nog maar één periode van zes weken gedurende het teeltseizoen opgehangen en gecontroleerd. Bij nieuwe deelnemers is dit nog wel één periode van drie weken bij start en één periode van zes weken daarna.

Nieuw is het startbezoek bij de deelnemers. Op dat moment wordt de aanmelding beoordeeld en de risico’s rondom importstromen in beeld gebracht. Zijn er geen opmerkingen tijdens het startbezoek dan komt de deelnemer al na één week op de lijst met toegelaten bedrijven. Bij 20% van de deelnemende bedrijven wordt op basis van risico nog een extra controle ronde van zes weken ingepland.

Cursus Afrikaanse Fruitmot
De benodigde documentatie kunt u vinden op de website van de KCB documentatie op de website van het KCB. Met behulp van de formulieren kunnen bedrijven zich aanmelden voor deelname. LTO Glaskracht Nederland organiseert binnenkort weer een cursus Afrikaanse Fruitmot. Deze cursus hoeft alleen te worden gevolgd doo bedrijven die nog geen gecertificeerde medewerker in dienst hebben. Nadere informatie hierover volgt binnenkort.

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024