Arbeidsmigranten vaak in de media

De afgelopen weken is er vrijwel dagelijks aandacht in de media voor huisvesting van arbeidsmigranten, arbeidsuitbuiting en seksuele intimidatie. Veelal wordt in een rij van sectoren waar dit voor komt ook de glastuinbouw genoemd. In enkele gevallen wordt geen enkele sector genoemd maar wordt wel een foto van de glastuinbouw geplaatst.

Wij keuren misstanden af en steunen acties van handhavers en opsporingsdiensten. Ook zullen we contact leggen met leden als zij in de media genoemd zouden worden. We waken voor tendentieuze berichtgeving zoals bijvoorbeeld een bericht waar de NOS bij een bericht van organisatie FAIRWORK een foto van een kas had geplaatst. Inmiddels is die foto vervangen.

Tegelijkertijd werken we nauw samen met de Inspectie SZW. Als het gaat om huisvesting van arbeidsmigranten hebben wij in onze cao een normeringsvoorwaarde staan die we op dit moment aan het verdiepen zijn. Wij vinden dat ondernemers die huisvesting zelf aanbieden dit op een kwalitatief goede manier (kunnen) doen. Daarom zijn we bezig de betreffende normen in de cao aan concretiseren en daar een certificeringssysteem aan te koppelen.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024