Collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg richt ondernemersgroep op

De ontwikkeling van de collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg gaat gestaag door. In mei stemde de Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap van Delfland in met het voortzetten van de voorbereidingen.

De BZG (Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw) geeft aan dat met de beoogde techniek een zuiveringsrendement van minimaal 95% gehaald kan worden. Het onderzoek naar de daadwerkelijke dosering start in augustus, om daarna de businesscase nauwkeuriger uit te werken.

Er worden verkennende gesprekken gevoerd om het effluent van de AWZI nog verder te zuiveren. Zo kunnen tuinders het hergebruiken als zoet oppervlaktewater en/of gietwater. Al deze ontwikkelen maken de planvorming steeds concreter. Om die reden wil LTO Glaskracht Westland ondernemers gaan betrekken bij het ontwikkelingsproces. De komende maanden moeten er namelijk keuzes gemaakt worden en daarbij is draagvlak bij de ondernemers van groot belang.

Bent u aangemeld voor de collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg (aanmelden kan nog) en geïnteresseerd in deelname aan de ondernemersgroep? Dan kunt u zich aanmelden voor de ondernemersgroep door een mail te sturen naar water@spam-protectltoglaskracht.nl.

Guus Meis

Glastuinbouw Nederland - © 2024