Column: Wereldplantendag

Het is een speciale dag voor de tuinbouw, want in navolging van Werelddierendag is het vandaag Wereldplantendag.

Voor u als kweker is het elke dag wereldplantendag. Elke dag bent u met uw mensen bezig met het verwennen en aandacht geven aan duizenden planten op de kwekerij. Als de plant het naar zijn zin heeft groeit hij goed en dat geeft een goede opbrengst. Bij snijbloemen en potplanten geeft het vooral ook sierwaarde waar consumenten van kunnen genieten. Het is belangrijk om het belang van planten, voor consumptie en als sfeerbrenger in huiskamer en kantoor, over het voetlicht te brengen bij de consument.

Permanente consumentgerichte marketing en promotie zijn hiervoor nodig. Gelukkig wordt dit goed gezamenlijk opgepakt door teelt en handel. Ook steeds meer individuele bedrijven weten hier met aansprekende concepten op in te spelen. Op Wereldplantendag heeft de glastuinbouw in Den Haag aandacht gevraagd voor onze plantaardige sector. Plantum bouwde een kas op het Plein voor de Tweede Kamer en nodigde daar politiek en ambtenaren uit. Continue communicatie en promotie over de glastuinbouw is ook hier nodig want de regels voor onze toekomst worden grotendeels in Den Haag gemaakt. LTO Glaskracht Nederland geeft hier samen met andere partijen binnen Greenport Holland en LTO Nederland invulling aan.

Het is nu alleen nog wachten op de oprichting van de Partij voor de Planten.

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024