Eén glastuinbouwcluster moet omschakelen naar hoogcalorisch gas

Minister Wiebes heeft een ‘top 9’ vastgesteld van grootverbruikers van laagcalorisch gas die uiterlijk in 2022 omgeschakeld moeten zijn naar hoogcalorisch gas. Dit is een onderdeel van het plan dat hij presenteerde om de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk terug te dringen. Onder de ‘top 9’ is één glastuinbouwcluster; AgriportA7.

Plannen voor 2022
Eerder werd een vijftal glastuinbouwclusters door het ministerie benaderd om plannen te maken voor omschakeling in 2022. Deze werden de afgelopen maanden ontwikkeld maar op één na hoeven deze niet uitgevoerd te worden.

Garantie kwaliteit H-gas
LTO Glaskracht Nederland blijft contact onderhouden met AgriportA7 over de verdere aanpak. Zo hebben LTO Glaskracht Nederland, Agriport A7 en enkele andere partijen deze week in een brief aan het ministerie gevraagd om garanties op de kwaliteit van het te leveren H-gas. Hiermee kunnen de ombouwkosten aanzienlijk beperkt worden.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024