Geeft minister Schouten koude hand aan getroffen rozentelers?

Vlak voor het overhandigen van de petitie inzake de steunregeling voor door ralstonia getroffen rozentelers, ontving LTO Glaskracht Nederland op dinsdag 25 september een teleurstellende reactie van minister Schouten van Landbouw, Visserij en Voedselkwali-teit (LNV).

Minister Schouten blijft bij haar besluit om geen steunregeling in te stellen voor de door ralstonia getroffen rozentelers. Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Glaskracht Nederland, legt zich niet neer bij deze beslissing en stelt alles in het werk om de minister alsnog op andere gedachten te brengen. “Minister Schouten toont in haar reactie geen berouw en lijkt een koude hand te geven aan de getroffen rozentelers”, aldus Van der Tak.

Kamervragen gesteld
LTO Glaskracht Nederland is niet de enige die noodzaak ziet in een vorm van compensatie voor de telers die getroffen zijn door ralstonia – een tot 2015 een onbekende en voor mens en dier onschadelijke plantenziekte. Zo heeft Maurits von Martels (CDA) op de dag van overhandiging van de petitie wederom schriftelijke Kamervragen gesteld. Minister Schouten heeft drie weken, tot 16 oktober, om op deze Kamervragen te reageren. Mogelijkerwijs brengt de CDA dit onderwerp opnieuw in tijdens de vergadering van de Vaste Kamer LNV. Mocht de reactie van de minister nog steeds afwijzend zijn, stuurt LTO Glaskracht Nederland aan op een overleg tussen minister Schouten en de getroffen telers.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024