Geoxe welkome aanvulling voor teelt sla, andijvie, rucola, veldsla en aromatische kruiden onder glas

De etiketuitbreiding van het schimmelbestrijdingsmiddel Geoxe op basis van de werkzame stof fludioxinil is onlangs door het Ctgb toegekend. Fludioxinil heeft een werking op botrytis en is ook een van de werkzame stoffen in het middel Switch.

Hoewel de Coördinator Effectief Maatregelen Pakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland al diverse vragen kreeg naar het etiket duurt het na een besluit door het Ctgb altijd enige tijd voordat de toelating formeel ingaat. Het  nieuwe etiket is nu beschikbaar gekomen zodat het middel nu volgens etiketvoorschrift kan worden toegepast.

Middelenpakket bladgewassen onder glas nog zeer smal
Ondanks de komst van Geoxe blijft het middelenpakket op schimmelziekten zeer smal. En door het wegvallen van Rovral Aquaflo per 5 juni 2018 valt een belangrijke pijler in de beheersing van 'smucht' deze zomer weg.

De landelijke commissie bladgewassen van LTO Glaskracht Nederland heeft de CEMP-coördinator gevraagd de zoektocht naar andere alternatieven door te zetten. Waarbij ook middelen gericht op de luisbeheersing een hoge prioriteit verdienen. Dit komt ook terug in het gewasactieplan dat momenteel wordt uitgewerkt door de commissie.

Bekijk hier het nieuwe etiket van Geoxe.

Jeannette Vriend

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024