Gewascoöperatie Lelie wordt opgericht!

Momenteel hebben 21 bedrijven met 91 ha zich aangemeld voor de gewascoöperatie Lelie. De ondergrens om tot definitieve oprichting over te gaan lag op 80 ha. Deze is ruim overschreden en dit betekent dat de gewascoöperatie Lelie wordt opgericht!

De activiteiten om tot oprichting te komen zijn inmiddels in gang gezet. Hierover wordt u regelmatig op de hoogte gehouden. Een algemene ledenvergadering (ALV) wordt binnenkort gepland.

Onderzoek naar de bestrijding van luis en trips hebben op dit moment prioriteit voor de landelijke commissie Lelie van LTO Glaskracht Nederland. Daarnaast is energiebesparing een aandachtspunt. Deze onderwerpen kwamen het afgelopen jaar meerdere keren ter sprake.

De bijdrage is € 400 per jaar per hectare. De leden van de gewascoöperatie besluiten zelf welke onderwerpen onderzocht worden en geven een mandaat aan het bestuur. Het bestuur wordt over het algemeen gevormd door de leden van de landelijke commissie Lelie, bij enkele gewascoöperaties is dit anders ingevuld. De wens is dat alle leliebroeiers lid worden van de gewascoöperatie. Het benaderen van leliebroeiers die zich nog niet hebben aangemeld gaan daarom door.

Aanmelden voor de gewascoöperatie Lelie kan nog steeds via onderstaand aanmeldformulier!

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024