Groente en fruit via verloskundepraktijken

Veel aanstaande ouders zijn onzeker over wat nu wél en niet te eten tijdens de zwangerschap. Het '9 Maanden Menu' biedt concrete oplossingen door middel van recepten en tips en een biologische maaltijdbox voor zwangeren met voldoende groenten en fruit.

In opdracht van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) en het ministerie van Economische Zaken (EZ) is Het 9 Maanden Menu dit jaar gestart met het ontwikkelen en promoten van een gepersonaliseerde voedingsaanpak voor zwangere vrouwen. Belangrijkste doel is het verhogen van de consumptie van groenten en fruit tijdens de zwangerschap.

Gezonde baby's
Uit onderzoek is bekend dat het consumeren van voldoende groenten en fruit (meer dan 250 gram per dag) bijdraagt aan een gezond verloop van de zwangerschap en een gezonde baby. Om de bewustwording onder zwangeren te verhogen om de dagelijkse portie groenten en fruit te eten is het idee voor de Gezonde Verloskundepraktijk ontstaan. Uit verkennend onderzoek blijkt dat er veel animo is bij verloskundigen om fruit en snackgroenten aan te bieden in de wachtruimte van de praktijken. ‘’Met Vitamine & Zo hebben we nu een partner gevonden met een fijnmazige distributie door heel Nederland en veel kennis en ervaring met school en werkfruit’’, zegt Linda Rentes, initiatiefneemster van het 9 Maanden Menu. Het aanbieden van fruit en snackgroenten in verloskundepraktijken sluit uitstekend aan bij onze missie. Met het aanbieden van fruit en snackgroenten benadrukken verloskundigen het belang van gezonde voeding voor moeder en kind.

Stichting SIGN is een initiatief van LTO Glaskracht Nederland en heeft een alliantie met het ministerie van Economische Zaken voor de uitvoering van het innovatieprogramma waard&vol groen.

Meer informatie vindt u op www.9maandenmenu.nl

SIGN

Dewi Hartkamp

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024