Kamercommissie vraagt LTO om inbreng asielzoekers- en statushoudersdossier

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer organiseert een rondetafelgesprek over lokale experimenten gericht op aan het werk helpen van asielzoekers en statushouders. De commissie heeft aan LTO gevraagd haar kennis en ervaring te delen.

Het doel van het rondetafelgesprek is om de informatiepositie van de Kamer op dit onderwerp te versterken. Gemeenten hebben een belangrijke verantwoordelijkheid voor een integrale begeleiding van asielzoekers en statushouders in het sociale domein. Doel van het rondetafelgesprek is om meer inzicht te verkrijgen in de succesfactoren en knelpunten van lokale experimenten van gemeenten en bedrijven gericht op het aan het werk helpen van asielzoekers en statushouders.

De centrale vragen voor het rondetafelgesprek zijn:

  • Welke lokale experimenten werken goed en welke niet? Kunt u “best practices” geven?
  • Welke belemmeringen ervaart u bij het aan werk helpen van asielzoekers en statushouders, wat gaat goed en wat kan beter?

Voor LTO vormt deze doelgroep een potentieel voor een mogelijke oplossing van ons arbeidsmarktvraagstuk. LTO Glaskracht Nederland heeft haar bijdrage geleverd. In de glastuinbouw zijn er namelijk al meerdere voorbeelden. Op deze manier kunnen we invloed uitoefenen. Wim van den Boomen, bestuurslid LTO Glaskracht zal maandag bij het rondtafelgesprek aanwezig zijn. 

Hieronder vindt u het positionpaper als download.

Glastuinbouw Nederland - © 2024