Met Seniorenregeling zet LTO Glaskracht Nederland in op duurzame inzetbaarheid

Door de verhoging van de pensioenleeftijd is het steeds belangrijker voor werknemers om in goede gezondheid en gemotiveerd tot aan het pensioen te blijven werken. LTO Glaskracht Nederland heeft daarom samen met andere organisaties voor werkgevers en medewerkers in de glastuinbouw een Seniorenregeling ontwikkeld. De regeling wordt in opdracht van deze partijen uitgevoerd en gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt.

Met deze regeling kan een oudere werknemer 20% (1 dag per week) minder werken met behoud van 90% van het bruto loon. Zo is er meer vrije tijd voor hobby’s, familie of gewoon om te herstellen van zware lichamelijke en geestelijke arbeid. Zo blijven werknemers met plezier werken.

Door het in dienst houden van oudere werknemers creëert u ruimte voor kennisoverdracht van ervaren werknemers naar de volgende generatie. Zo gaat er geen waardevolle kennis en ervaring verloren.

Om de regeling meer bekendheid te geven worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Dit wordt gedaan samen met Colland en BPL Pensioen. Deze bijeenkomst vindt plaats op 21 februari. Tijdens de bijeenkomst wordt toegelicht wat de seniorenregeling inhoudt en wat de gevolgen en mogelijkheden zijn in relatie tot het pensioen.

De 21e februari is ook bedoeld om te kijken welke opkomst er is. Op basis daarvan wordt er gekeken of er ook op andere plaatsen in het land voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd gaan worden.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Glastuinbouw Nederland - © 2024