Ondernemerspeiling financiering onderzoek

Veel technieken en teeltkennis die u toepast op uw bedrijf zijn vaak het resultaat van onderzoek. Denk aan ontwikkelingen in uw gewasbescherming, recirculatie en energiebesparende technieken (Het Nieuwe Telen). Voor vooruitgang is onderzoek belangrijk. Onderzoek dat ondernemers steunen en waaraan zij willen meebetalen. Daarom peilt LTO Glaskracht Nederland van 5 t/m 19 mei 2017 uw mening rondom dit onderwerp.

Het budget voor de innovatieprogramma’s Kas als EnergiebronHet Nieuwe Doen in Plantgezondheid en Glastuinbouw Waterproof raakt dit jaar op. Voor de voortgang van deze programma’s zijn vanaf 2018 nieuwe financiële middelen nodig. Doen we dat niet, dan neemt de ontwikkeling van nieuwe technieken en teeltkennis af. De kennisstroom valt dan droog. Dit kan gevolgen hebben voor de bedrijven en ons maatschappelijk draagvlak.  

Alle glastuinbouwondernemers kunnen deelnemen aan de ondernemerspeiling. Bent u geen lid van LTO Glaskracht, dan ontvangt u via Royal FloraHolland of uw telersvereniging een uitnodiging.

Jakoline van Straalen

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024