Petitie inzake steunregeling ralstonia overhandigd aan Kamerleden LNV

Rozentelers Gerrie en Herman Sol, Richard van der Lans, Joop en Daniël van den Nouweland overhandigden op dinsdag 25 september de petitie inzake steunregeling Ralstonia aan de Kamerleden die zitting hebben in de Vaste Kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aanwezig waren Attje Kuiken, voorzitter van de commissie (PvdA), Maurits von Martels (CDA), Arne Weverling (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Frank Futselaar (SP) en Laura Bromet (GroenLinks). De petitie wordt door maar liefst 938 online steunbetuigingen vanuit de hele sector ondersteund en door RoyalFloraHolland, VBN, VGB en Plantum.

In zijn indrukwekkende en af en toe emotionele betoog maakte Daniël van den Nouweland de Kamerleden duidelijk waarom een steunbetuiging zo belangrijk is. Hij vertelde wat de gevolgen voor hem persoonlijk, voor het bedrijf Marjoland en voor andere rozentelers zijn. Een aantal Kamerleden was begaan en begripvol en staat achter het verzoek. Zo heeft het CDA al schriftelijke Kamervragen gesteld, waar de Minister nog op moet reageren.

Onbegrijpelijke reactie Minister
Vanmorgen ontving LTO Glaskracht Nederland via Martin Buitelaar, de advocaat van de rozentelers, een reactie van de Minister op het reeds in juli gedane verzoek om alsnog een steunregeling in te stellen. De Minister reageerde opnieuw negatief op het verzoek om alsnog een steunregeling in te stellen. Sjaak van der Tak is zeer teleurgesteld en uiterst verbolgen over de reactie van de Minister. Hij vraagt zich af of deze Minister een koude hand heeft voor de rozentelers, die zo toonaangevend en belangrijk zijn in de wereld van de sierteelt. Van der Tak: "Wij gaan tot het gaatje om dit vraagstuk bij de Minister onder de aandacht te brengen".

Glastuinbouw Nederland - © 2024