Raads- en collegeleden bezoeken gemeente Zuidplas

LTO Noord Glaskracht afdeling Midden Zuid-Holland, organiseerde afgelopen zaterdag 3 oktober een bustour voor raads- en collegeleden van de gemeente Zuidplas. In samenwerking met TVZ (Tuinders Vereniging Zuidplaspolder) en TJO (Tuinbouw Jongeren Oostland) was een aansprekend programma met 3 bedrijfsbezoeken samengesteld.

Behalve de SP waren raadsleden van alle politieke partijen aanwezig, wethouder Woudenberg en ook medewerkers van de griffie en gemeente. Tijdens de bedrijfsbezoeken werden de gasten rondgeleid door de bedrijven en werd stilgestaan bij ontwikkelingen in de sector.

Bij bromeliakwekerij LKP Plants in Moerkapelle werd uitgebreid stilgestaan bij markt en afzet en ontwikkelingen die de glastuinbouwsector op dit punt doormaakt. Onderweg in de bus werd bereikbaarheid van bedrijven en landerijen besproken. Bij tomatenkwekerij Fa. Tas in Zevenhuizen werd vooral gesproken over duurzame ontwikkeling van de glastuinbouw en ruimtelijke ordening. Daarna werd een bezoek gebracht aan zorgboerderij De Bovenstee in Moordrecht. Bij dit bedrijf werd stil gestaan bij duurzame ontwikkeling van de akkerbouw en veehouderij-sector en werd een kijkje genomen bij de melkrobot. Ook participatie en de rol van het agrarische bedrijfsleven kwamen aan de orde. De bustour werd tenslotte afgesloten met een smakelijke lunch in het zonnetje, geserveerd door enkele cliënten van de zorgboerderij. Al met al een interessante en informatieve morgen.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024