Raadsleden regio Aalsmeer maken kennis met glastuinbouw

In september vond in de diverse gemeenten van de Greenport Aalsmeer een zogenaamde ‘raadsledentour’ plaats. Hierbij maakten (nieuwe) raadsleden kennis met de glastuinbouwsector. In overleg met LTO Noord Glaskracht was een selectie gemaakt van de te bezoeken bedrijven.

Al eerder, op 11 juni brachten ruim 40 raads- en statenleden een bezoek aan Royal FloraHolland. Zij werden bijgepraat over de sierteelt als economische motor van de regio. Als tweede onderdeel vonden nu bedrijfsbezoeken plaats in de eigen gemeente.

De raadsleden van Amstelveen brachten een bezoek aan Vollebregt Cyclamen en in Nieuwkoop werden Onno Dobbe en Koeleman Potplanten BV bezocht. In Aalsmeer waren de raadsleden te gast bij Mediaverdi en in Uithoorn stond een bezoek aan Van Rijn Roses op het programma. In Kaag en Braassem deden zij mee aan de projectencarrousel die de gemeente had georganiseerd voor alle raadsleden.

Tijdens de bedrijfsbezoeken werd een groot aantal actuele thema’s aangesneden. Soms algemene vraagstukken die in de sector spelen, soms specifieke gebiedskwesties. Thema’s die vrijwel overal terugkwamen waren de huisvesting van arbeidsmigranten, de versterking van het groene onderwijs in de regio en de aansluiting op het CO2 netwerk. Aan dat laatste wordt voor diverse gebieden concreet gewerkt. Ook de modernisering van het teeltareaal en de energietransitie in specifieke gebieden was een veel besproken onderwerp.

Aangezien in Haarlemmermeer de gemeenteraadsverkiezingen pas in november zijn, vindt de raadsledentour daar begin 2019 plaats.

Hans van Geest

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024