Ranman Top nu inzetbaar in de bedekte teelt van aubergine, tomaten en komkommer

Op verzoek van toelatinghouder ISK en de sector heeft het Ctgb besloten het gebruiksgebied van het middel Ranman Top met ingang van 4 juli 2016 uit te breiden met de toepassing in de bedekte teelt van aubergine en tomaat en in de teelt van vruchtgroenten van curcubitaceae met eetbare schil (augurk, courgette en komkommer).

“Dit is geweldig nieuws! Door het noodweer van afgelopen week zijn er op dit moment grote beheersingsproblemen met Phytophthora in de teelt van tomaat. Met het beschikbaar komen van Ranman Top voor tomaat kan verdere schade worden voorkomen”, aldus Wim van den Boomen, bestuurder LTO Glaskracht Nederland.

Het gebruik in de bedekte teelt van vruchtgroenten van curcubitaceae met eetbare schil, aubergine en tomaat is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Er is voor deze uitbreiding geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. Gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Expert Centre voor Specialty Crops
Deze etiketuitbreiding is mede tot stand gekomen door samenwerking tussen de fabrikant ISK Biosciences Europe NV en de Coördinator Effectief Middelenpakket van LTO Glaskracht Nederland vanuit het Expert Centre voor Specialty Crops. Dit Expert Centre is een kennisnetwerk toegesneden op kleine teelten en de middelen en methoden die van belang zijn om deze veelal hoogwaardige, innovatieve teelten in Nederland en Europa mogelijk te blijven maken.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024