Samen aan de slag met de zuiveringsplicht

De nieuwe, strengere wetgeving rondom water en emissie komt rap dichterbij. In 2018 moeten de eerste grote stappen zijn genomen. Het aantal normoverschrijdingen in het oppervlaktewater moet met 50% zijn gedaald. Waar moeten glastuinbouwondernemers aan voldoen en wat zijn de mogelijkheden om dit te bereiken? Tijdens de Waterdagen van LTO Glaskracht Nederland worden zij hierover bijgepraat.

De Waterdagen bestaan uit zeven bijeenkomsten, verspreid over het land, waarin ondernemers in één dagdeel weer volledig op de hoogte zijn van de landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van water en emissie. Tevens is een spuitlicentiepunt te behalen op het onderdeel Veiligheid & Techniek.

In het plenaire deel van de bijeenkomsten komen vooral beleid en problematiek aan bod. Daan van Empel (LTO Glaskracht Nederland) vertelt over de zuiveringsplicht. Wat betekent dit en wat zijn mogelijkheden voor collectieve oplossingen al dan niet in samenwerking met lokale waterbeheerders?

In het tweede deel van de bijeenkomsten ligt de nadruk op nieuwe technieken en oplossingsrichtingen. De sprekers van de bijeenkomsten zijn o.a. Vincent Jalink (PhenoVation) over de gezonde kas, Martin van Leer (Horticoop) over stikstofterugwinning, Henk Bot (De Vette) over diverse spuittechnieken en Cees de Haan (Agrozone) over waterzuivering.

Kijk hier voor het volledige programma en aanmelden.

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2024