Samen waterkwaliteit meten bij Plas Prinsenbos Naaldwijk

Water is waardevol. Het is van levensbelang voor de natuur, voor de kwaliteit van onze leefomgeving en het geeft ons de ruimte om te recreëren. Als het warm is zoeken wij er graag verkoeling in. Dan moet dat water natuurlijk wel van goede kwaliteit zijn!

In de gemeente Westland werken Delfland, de gemeente, LTO Glaskracht en glastuinbouwondernemers samen om de waterkwaliteit te verbeteren. Want, schoon water is een gezamenlijke opgave.

Delfland en de gemeente hebben in de zwemplas in Plas Prinsenbos maatregelen genomen om de waterkwaliteit te verbeteren. Maar, daarmee zijn wij er niet. Daarom komen de betrokken partijen op zaterdag 2 juni bij elkaar om samen de kwaliteit van de zwemplas te meten en met elkaar te bespreken wat er nog meer moet gebeuren om tot een structureel betere waterkwaliteit te komen.

Hoogheemraad Ingrid ter Woorst van Delfland, wethouder Leen Snijders van de gemeente Westland en bestuurder van LTO Glaskracht Westland Ine Prins vertellen waarom het zo belangrijk is om samen te werken aan gezond water in sloten, vaarten en zwemplassen.

Ter afsluiting van de door Delfland en Westland genomen maatregelen bij de Plas Prinsenbos wordt een informatiebord onthuld. Samen met kinderen en ondernemers wordt de waterkwaliteit gemeten. Medewerkers van het Natuur- en Milieueducatiecentrum gaan met de aanwezige kinderen kijken wat er zoals leeft in de sloten rondom de zwemplas.

Datum en tijd
Zaterdag 2 juni
Aanvang 15.00 uur

Locatie
Plas Prinsenbos
Grote Achterweg 15a
2671 LR Naaldwijk

Bron: Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland

Glastuinbouw Nederland - © 2024