Schone lucht garantie marktrijp

Dat planten de lucht reinigen, weten we al sinds de jaren tachtig. Maar kunnen we ook bewijzen dat de lucht in kantoren schoon is door planten? Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) is projectleider voor een consortium dat hiervoor een productreeks ontwikkeld.

Het modulaire systeem bestaat uit een sensor en een ventilatiesysteem, dat in principe op elke groene wand is aan te sluiten. In het consortium zitten Royal FloraHolland, Van der Tol, Waterdrinker, Priva, IntoGreen, Nieuwkoop Europe en de beoogde producent Cloud Garden. In 2015 stond op de Trade Fair een kolossale installatie waarmee het principe bewezen is. Dit jaar stond er een modern vormgegeven ventilatiesysteem en een betaalbare sensor. Een grote Nederlandse bank in Amsterdam test de sensoren nu in de praktijk. Met deze systemen kunnen interieurbeplanters garanderen dat hun planten de lucht in kantoren zuiveren. Geen gebakken, maar schone lucht verkopen.

SIGN is een initiatief van LTO Glaskracht Nederland en heeft voor de uitvoering van haar innovatieprogramma Waard&vol groen een alliantie met het ministerie van Economische Zaken.

SIGN

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024