Talent Academy voor de glastuinbouw

Een groep bedrijven gaat op initiatief van de gemeente Westland aan de slag om een Westland Talent Academy (WTA) op te zetten, een hotspot van kennis van young professionals die nu werkzaam zijn bij topbedrijven in Westland.

De talentacademie moet een soort smeltkroes worden van kennis, innovatie en techniek vanuit verschillende disciplines die verbonden worden onder de paraplu van tuinbouwbedrijven en de gemeente. De deelnemende bedrijven uit productie en toelevering ervaren een hiaat in de mogelijkheden hun interne talenten in voldoende mate in de breedte van de glastuinbouw te laten ontwikkelen.

Gecombineerde inspanning
In een eerder initiatief hebben onder andere de gemeente, LTO Glaskracht Nederland en Byzonder Consultancy nagedacht over een traineeprogramma voor de glastuinbouw. Die opzet was en is meer gericht op de instroom van young professionals uit allerlei disciplines die middels een intensief traineeprogramma (werken in combinatie met leren en rouleren van werkplek) snel de breedte van de glastuinbouw leren kennen, een netwerk opbouwen en kunnen doorgroeien voor managementfuncties in de sector. Eerder deze week vond een uitwisseling tussen beide denklijnen (Talent academie en Trainee programma) plaats. Mogelijk dat met gecombineerde inspanning een waardevolle structuur kan ontstaan waarin start-ups én young professionals opbloeien en hun plek in de glastuinbouw vinden. 

Lees voor meer informatie onder andere dit bericht van de gemeente Westland.

Glastuinbouw Nederland - © 2024