Uitwisseling Biologische teeltkennis

De bijeenkomst van de groep biologische telers afgelopen woensdag 1 april toonde wederom aan dat professionele kennisdeling van de biologie belangrijk is om het succes in de teelt te vergroten. Het bezoek op het bedrijf van Pieter de Vogel liet een diversiteit aan paprika, komkommer en tomaten zien.

Het vergaren en toepassen van de juiste compost, bodembewerking, rassoorten, klimaatinstellingen en biologische bestrijding vraagt om kennisuitwisseling en uiterste waakzaamheid. Ook het vervolgbezoek bij Rob van Paassen met de teelt van paprika en pepers bevestigt de professionaliteit die de kwekers in het biologisch telen steken. Een verdere verdieping in de kennis van het biologisch telen wordt opgestart door het LBI, waarmee LTO Glaskracht Nederland samen optrekt in bijeenkomsten. In deze verdieping spelen duurzaamheidsthema’s uiteraard een belangrijke rol.

Andre van der Wurff (Wageningen UR Glastuinbouw) gaf in zijn presentatie tijdens de bijeenkomst aan dat bodemweerbaarheid een belangrijk aspect gaat worden door juiste composttoepassing. Ook het onlangs geïntroduceerde middel Serenade van Bayer Crop Science werd duidelijk gepresenteerd door Jan Hulst waarbij ruim kennis kon worden genomen van de samenstelling van het nieuwe middel en de uitslagen van de proeven van dit middel.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024