Voortgang collectieve waterzuivering

Tot eind december 2015 was het mogelijk collectieven voor de waterzuivering bij ons aan te melden, waarna deze zijn ingetekend op de overzichtskaart. Na een optische controleslag door de deelnemers is de overzichtskaart ge-update. Momenteel vindt er nog een controle plaats op bedrijfsniveau. Hiervoor hebben alle contactpersonen een overzicht in Excel gekregen, met het verzoek deze te controleren.

Verder kan het overzicht gebruikt worden om aan de slag te gaan met het collectief. De collectieven moeten zelf een businessplan gaan opstellen voor de uitwerking van de collectieve waterzuivering, welke uiterlijk december 2016 ter goedkeuring moet worden ingediend bij bevoegd gezag. Waar dit businessplan precies uit moet bestaan en volgens welke criteria het wordt getoetst is momenteel in uitwerking met de diverse landelijke overheden. Ook organiseren wij op 25 februari een bijeenkomst met diverse adviesbureaus om hen mee te nemen in dit proces. Zij kunnen u eventueel helpen bij het opstellen van een business plan.

Een belangrijke eerste stap is het inzichtelijk krijgen van de waterstromen op de deelnemende bedrijven en het in kaart brengen hoeveel restwater er vrijkomt binnen het collectief wat gezuiverd zal moeten gaan worden. Wellicht dat de online tool KasWaterWeter u daarbij kan ondersteunen.

Bekijk hier het dossier Waterzuivering.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024