Wat is de flexibiliteit waard in de toekomstige elektriciteitsmarkt?

Wat zijn de kansen voor de elektrische flexibiliteit van WKK, Power to Heat en belichting? Dit heeft eRisk Group in opdracht van LTO Glaskracht Nederland onderzocht. De resultaten worden dinsdag 8 december toegelicht tijdens het webinar Energie. LTO Glaskracht Nederland organiseert voor het eerst een webinar, waarbij de leden achter hun eigen computer in korte tijd op de hoogte worden gebracht van de resultaten.

De analyse die is gedaan geeft inzicht in de ontwikkeling van de inzetbaarheid (draaiuren) en het rendement (euro’s) van de kansen. De resultaten van deze studie bieden inzicht voor investeringsbeslissingen en toekomstige inzetstrategie.

De resultaten worden voor 5 verschillende groepen na elkaar gepresenteerd:

  • WKK zonder belichting
  • WKK intensief belicht (bijvoorbeeld roos)
  • WKK belicht tomaat
  • Bedrijven zonder WKK
  • WKK extensief belicht (bijvoorbeeld chrysant)

Elk onderdeel duurt maximaal 20 minuten en wordt gegeven door Rob van der Valk, energiespecialist (LTO Glaskracht Nederland).

Lees <link bijeenkomsten detail van webinar-energie>hier meer over het webinar Energie, flexibiliteit elektriciteitsmarkt.

Amy van der Lei

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024