Wijzer in financiering

De overheid lanceerde samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland en een scala aan partners deze week de Nationale Financieringswijzer; www.nationalefinancieringswijzer.nl.

De website moet ondernemers gericht op weg helpen om de juiste route te bepalen in het fors gegroeide financieringslandschap. De financieringswijzer heeft informatie, voorlichting en advies over financiële faciliteiten van publieke en private partners. De portal biedt tools voor het opstellen van een ondernemingsplan en het bepalen van de daarbij passende financieringsvorm(en).

Ondernemers worden via een interactieve wijzer stap voor stap naar de bij hun onderneming passende financieringsmogelijkheden geleid. Daarin zijn naast regulier bancair krediet en garantstellingen ook alternatieve financieringsbronnen en vormen als kredietunies, crowdfunding en Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) opgenomen. Ondernemers kunnen overigens via de site ook problemen bij het aanvragen en verkrijgen van financiering melden.

www.nationalefinancieringswijzer.nl 

Annemie Hermans

Glastuinbouw Nederland - © 2024