IPM

Integrated Pest Management

Afnemers stellen steeds hogere eisen aan onze producten. Om nog beter in te spelen op maatschappelijke wensen staat de sector voor een nieuwe uitdaging. De Nederlandse glastuinbouw wil de meest duurzame tuinbouwsector van de wereld worden. LTO Glaskracht Nederland wil deze uitdaging oppakken met overheid en natuur- en milieuorganisaties. Daarom wordt hard gewerkt aan verdere innovatie van geïntegreerde gewasbescherming, ofwel Integrated Pest Management (IPM).

Met IPM wordt zoveel mogelijk gewerkt met niet chemische maatregelen, biologische bestrijders en alleen waar noodzakelijk wordt ingrepen met chemische middelen.

Leergroepen

De knelpunten die tijdens de kick-off bijeenkomsten zijn geconstateerd, worden tijdens leergroepen, die vanaf de zomer 2016 starten, uitgediept. Denk hierbij aan specifieke ziekten en plagen, zoals wittevlieg, trips en fusarium. Ieder leergroep wordt samengesteld uit ondernemers vanuit zoveel mogelijk verschillende gewasgroepen. Daarnaast starten enkele gewasgerichte groepen.

De 8 principes

Nieuws

Specialist

Helma Verberkt

Beleidsspecialist | Programmamanager Plantgezondheid

CEMP

LTO Glaskracht Nederland

Helma Verberkt @HelmaVerberkt dec 09
@vdWiltGerberas Verschrikkelijk als dit gebeurt. Heel veel sterkte.
Helma Verberkt @HelmaVerberkt dec 06
#HenkvanderSchee @_NVWA : Groenten en Fruit in NL en EU voldoen in hoge mate aan de strenge eisen #MRL van de EU co... https://t.co/a8itowffr6
Helma Verberkt @HelmaVerberkt dec 06
#FritsSpangenberg Welke druif geeft bedacht dat de BTW op groenten en fruit omhoog moet !!! https://t.co/iL5p9mrxEl
LTO Glaskracht Nederland - © 2018 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies