Samen werken aan een Verantwoorde Glastuinbouw

Achtergrond

Hoe ziet de glastuinbouw er over twintig jaar uit? Waar staan we als sector voor en waar koersen we op aan? LTO Glaskracht Nederland koerst op Verantwoorde Glastuinbouw en dat dient één doel: eraan bijdragen dat u over twintig jaar nog steeds een license to produce & sell heeft. Ofwel om dan nog steeds met onze mooie glastuinbouwproducten in de huiskamer van de consument aanwezig te zijn.

Samen met een grote en gevarieerde vertegenwoordiging van onze leden heeft LTO Glaskracht Nederland ambities geformuleerd en een toekomstrichting bepaald. Voor onze vier werkgebieden – Arbeid, Energie, Plantgezondheid, Water & Omgeving – is de rode draad daarin verduurzamen en vergroenen om te anticiperen op belangrijke onderstromingen in de samenleving van vandaag en morgen. Daarbij hebben wij vooral van buiten naar binnen gekeken, want we willen zelf aan de bal te blijven in plaats van de speelbal te worden.

Als Nederlandse glastuinbouw maken we op een verantwoorde wijze lekkere groenten en mooie, kwalitatief hoogstaande bloemen en planten. Lekkere groenten als onderdeel van gezond en veilig voedsel voor miljoenen consumenten in Europa en ver daarbuiten. En onze  bloemen en planten die zorgen voor geluk en bijdragen aan een prettig woon- en leefklimaat voor even zovele burgers. Nederlandse glastuinders zijn daar supertrots op en terecht. Wij als LTO Glaskracht Nederland zijn op onze beurt trots dat we onze leden en mooie sector mogen vertegenwoordigen in belangbehartiging op de vier thema’s. 

Graag nodigen wij u uit om de komende tijd met uw inbreng concreet bij te dragen aan de dialoog over Verantwoorde Glastuinbouw. Én om over te gaan tot acties om de ambities en toekomstrichting samen met ons waar te gaan maken. Met één doel: bij te dragen aan continuïteitsperspectief voor de hele glastuinbouwsector in Nederland.

Ons verhaal

De gezamenlijk geformuleerde visies over Verantwoorde Glastuinbouw vormen ook het fundament voor ons verhaal ‘Voorwaarts Mars. Over de circulaire kas als kans voor de toekomst’.

Op een prettig leesbare manier beschrijft auteur Tom Bade daarin wat er nu allemaal al gebeurt en welke koers de glastuinbouw vaart. De titel zegt precies hoe we in de tuinbouw zaken aanpakken. Het is een boek over een imaginaire reis naar Mars, de innovaties die dat vergt en de –soms verrassende – ontwikkelingen van de glastuinbouw die dat mogelijk kunnen maken.

Voorwaarts Mars, over de circulaire kas als kans voor de toekomst

Nieuws

Boek bestellen

Wilt u een exemplaar ontvangen van het boek Voorwaarts Mars? Stuur dan een email naar info@spam-protectltoglaskracht.nl met uw naam, functie, bedrijfsnaam en de reden waarom u het boek graag ontvangt. Leden van LTO Glaskracht Nederland hebben het boek ontvangen.

LTO Glaskracht Nederland

Sjaak van der Tak @SjaakVanDerTak okt 24
Gefeliciteerd @SvendeLangen met je kandidatuur nieuwe wethouder vanuit @CDARotterdam voor opvolging @hugodejonge #koningswissel
A. Dewi Hartkamp @DewiNL okt 24
SIGNaal hoogtepunten 2017 - https://t.co/ipGmWgfd0b
LTO Glaskracht Nederland - © 2017 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies