Gewijzigde activiteitenbesluit in eerste helft 2017 in werking

In de Kamerbrief van 15 december wordt aangegeven dat de inwerkingtreding van het gewijzigde activiteitenbesluit niet per 1 januari 2017 is, maar zo vroeg mogelijk in de eerste helft van 2017. De glastuinbouw gaat ervan uit dat de latere inwerkingtreding enkel is bedoeld om de gemaakte afspraken juridisch goed te kunnen verwerken.

Ervan uitgaande dat het ministerie en de Tweede Kamer er alles aan doen om inwerkingtreding zo min mogelijk te laten vertragen, blijft wat betreft de glastuinbouwsector de inhoud van de afspraken uit het ‘Hoofdlijnenakkoord waterzuivering in de glastuinbouw’ (d.d. oktober 2015) staan. Dit betekent dat de individuele zuiveringsplicht per 1 januari 2018 ingaat en dat collectieve zuiveringen middels maatwerk mogelijkheid voor uitstel kunnen krijgen tot uiterlijk 1 januari 2021.

Om het tijdspad voor collectieven haalbaar te houden, gaan wij ervan uit dat bevoegd gezag begin 2017 volgens planning start met de beoordeling van de collectieve businessplannen en dat zodra inwerkingtreding een feit is, het maatwerk wordt verleend.

Bekijk hier de Kamerbrief.

Glastuinbouw Nederland - © 2024