Webinar Grenzeloos Plantgezond: rond de wereld van geïntegreerde gewasbescherming

Het eerste webinar over plantgezondheid vindt plaats op donderdag 29 oktober. Het is de eerste online bijeenkomst uit een reeks van vier ter vervanging van het PlantgezondheidsEvent. Evenals bij de start van de webinars voor energie en water, opent voorzitter Sjaak van der Tak de sessie met een doorkijk naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming. Zeer actueel zijn het Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming en het onderzoeksprogramma Plantgezondheid.

Zijn er internationaal doorbraken op het gebied van gewasbescherming? Om de actualiteiten in de wereld te delen met telers en andere belangstellenden zijn twee zeer interessante sprekers uitgenodigd, die autoriteit zijn op het gebied van geïntegreerde gewasbescherming. Jan van der Blom, expert plantgezondheid voor groenteteelt in Spanje, en Ronald Valentin, expert plantgezondheid in de sierteelt in Canada, delen hun internationale kennis en ervaringen. Veel gewassen met hun ziekten en plagen in genoemde landen komen overeen met die in Nederland. Er valt dus veel te leren.
Beide sperekers gaan in op de biologische aanpak met verschillende natuurlijke vijanden, de manieren van scouten en het gebruik van biodiversiteit in en om de kas. Met name in Canada zijn er ontwikkelingen om steeds vroeger te starten met biologische bestrijders, onder andere bij behandeling van stek met bijvoorbeeld enthomopathogene schimmels.

Kennistransfer Plantgezondheid
Welke perspectieven biedt dit voor de geïntegreerde gewasbescherming in Nederland?  Uiteraard kunnen deelnemers aan het webinar concrete vragen stellen aan deze sprekers. Het rondje om de wereld gedurende dit webinar - via Spanje en Canada - wordt afgesloten door Caroline van der Salm van Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw. Zij geeft een toelichting over het ontwerp van een nieuwe teeltsysteem.
Dit webinar is te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen en valt ook onder de Kennistransfer Plantgezondheid binnen Kennis op Maat van de Topsector T&U. Het webinar op 29 oktober begint om 15.30 uur en duurt tot 16.45 uur. Aanmelden kan via dit formulier tot uiterlijk 29 oktober 10.00 uur.
Klik hier voor het volledige programma van webinars van Glastuinbouw Nederland dit najaar.

Glastuinbouw Nederland - © 2024