SIGN en Van der Valk Hotels introduceren speciaal menu voor vrouwen in verwachting

Op initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) verkent het samenwerkingsverband ’Gezonde Start’ hoe een gepersonaliseerde voedingsstrategie de groente- en fruit-consumptie bij zwangeren kan verhogen.

Vorig jaar is door het project het platform 9 maanden menu opgericht. Hierop staat al heel veel informatie, specifieke recepten, tips en een 9 maanden menu maaltijdbox voor zwangeren. Ook is er komend voorjaar een pilot met snackgroenten in verloskundige praktijken gepland. Met steun van SIGN is nu de samenwerking aangegaan met Van de Valk Hotels waarbij een speciaal 9 maanden menu wordt samengesteld. 

Een indringende verandering in het leven zoals zwangerschap is een effectieve reden om gezonder te gaan eten. Bovendien helpt dit de smaakgewenning van het kind richting groente en fruit. Veel zwangeren zijn nog onzeker over wat zij niet en wat zij wel zouden moeten eten. Om zwangeren op een leuke manier kennis te laten maken met een gezonder menu met veel groente, vindt op 6 februari een eerste kookworkshop plaats met vrouwen in verwachting, bij Van der Valk Hotel Nieuwerkerk.

Kijk hier voor meer informatie.

Dewi Hartkamp

Glastuinbouw Nederland - © 2024