Uniek tuinbouwconcept gepresenteerd in Amsterdam: Greennest Experience

Hoe kan de tuinbouw laten zien welke oplossingen ze heeft voor de samenleving? Dat groene wanden in vergaderkamers de productiviteit en het klimaat verbeteren? Dat je de akoestiek van flexplekken kunt verbeteren met groen? En dat we op een moderne en duurzame manier gezonde kruiden, fruit en groente kweken?

Samen met STIRR, de innovatiestichting voor de gastvrijheidssector, architectenbureau Concrete en projectontwikkelaar Lingotto werkt SIGN aan een bijzonder project in Amsterdam: Greennest Experience. Een kas van ruim 15.000m2, die deels 40 meter hoog is. Greennest Experience bestaat uit drie delen: de Expo, de Garden met vergader- en ruimtes voor kort verblijf, en de zogenaamde cottages voor gasten die de nacht in een volledig groene omgeving willen doorbrengen.

Groen verrijkt de stad
De Expo toont op een speelse manier dat groen meer dan mooi is. Met een ‘screaming canyon’ waarin je de akoestische kwaliteit van planten ervaart, een design collectie die toont hoe ontwerpers vernieuwende combinaties van planten en verlichting realiseren, luchtzuiverende bloementorens en slimme systemen waardoor planten minder verzorging nodig hebben. Verticale landbouw, LED-systemen en aquaponics laten zien hoe het voedsel in de toekomst geteeld gaat worden. Greennest laat zien hoe groen de stad verrijkt.

Verder biedt de kas een reeks ontmoetingsruimtes en horeca  voorzieningen in een totaal groene omgeving. Een oase van rust in de drukke stad. De hutjes in het bos bieden gasten onderdak voor een paar dagen. De cottages laten mensen beleven hoe het is om echt groen te leven. Greennest als combinatie van deze drie elementen is economisch haalbaar. Met de gemeente Amsterdam is SIGN nu in overleg voor een goede locatie.

LTO Glaskracht leden die de PDF van de glossy Greennest brochure willen ontvangen, kunnen deze aanvragen bij Stijn Laagland.

SIGN

Dewi Hartkamp

Glastuinbouw Nederland - © 2024