Beweidingsverbod voor keringen in Delfland

Net zoals in heel Nederland, heeft het gebied van Hoogheemraadschap Delfland te maken met extreme en langdurige droogte. Het hoogheemraadschap neemt diverse maatregelen om de waterveiligheid en -kwaliteit zoveel mogelijk te waarborgen.

Eén van de maatregelen is de extra inspectie op droogtegevoelige waterkeringen. Tijdens de uitgevoerde inspecties bleek dat op een aantal plaatsen schade is ontstaan als gevolg van beweiding met onder andere schapen en geiten in combinatie met de droogte. Het beweiden met schapen en geiten is in een normale situatie vrijgesteld van het verbod op beweiding, onder de voorwaarde dat er geen schade wordt veroorzaakt. In verband met de aanhoudende droogte en de geconstateerde schade, is vrijstelling tijdelijk ingetrokken. Dit betekent dat het, tot nader bericht, vanaf 26 juli 2018 niet meer is toegestaan om kades te beweiden.

Neem voor eventuele vragen contact op met de heer Ben van Egmond, Teamleider Toezicht en Handhaving (bvanegmond@spam-protecthhdelfland.nl of 06-21517302).

Glastuinbouw Nederland - © 2024