Deelnemers leergroep Weerbaar Telen enthousiast

Een groep telers uit de Aar en Veenstreek heeft deelgenomen aan een nieuwe leergroep Weerbaar Telen die LTO Glaskracht Nederland organiseerde.

Vanuit Agropoli en Groeibalans kregen de deelnemers gedurende drie dagdelen veel informatie en was er ruime gelegenheid om de opgedane kennis en ervaringen met elkaar te bespreken. In de leergroep, die onderdeel is van IPM, kwamen onderwerpen als water, bemesting, analyse, bodem, potgrond, plant/stekmateriaal, plantafweer, plantsap-metingen en keuzes in biologie en chemie aan bod.

De deelnemers waren vooral enthousiast over de uitwisseling van telers onderling met een zeer deskundige praktische leiding. Dit leverde boeiende discussies op. Andere bevindingen zijn onder andere: eigen ervaringen delen, anders leren denken, meer in de gewasgroei verdiepen, diverse analysemogelijkheden en nuttige ervaringen opdoen in deze teeltmethode van de toekomst.

Een belangrijk aandachtspunt vormen op dit moment nog wel de lacunes in de kennis van alle alternatieve middelen. Telers willen Tools hebben om te sturen en zonder inhoudelijke kennis is dit moeilijk.

Als bovenstaande u als teler aanspreekt meldt u zich dan aan bij LTO Glaskracht Nederland. Dit najaar starten er weer een aantal nieuwe leergroepen. Deze kunnen ingedeeld worden in gewasgroepen, regio's of teeltwijze (grond/substraat/pot/container).

Een aanmeldformulier vindt u hier.

Glastuinbouw Nederland - © 2024