Nieuw Landelijk HR Netwerk in de glastuinbouw

Stichting Gezond Beleid Zuid-Holland,  Kasgroeit P&O Expertisegroepen en de uitwisselgroep Arbeid Bommelerwaard gaan per 1 januari 2024 samen verder in het HR Netwerk Glastuinbouw. Gezien de structurele krapte op de arbeidsmarkt wordt professioneel, mensgericht personeelsbeleid steeds belangrijker om nieuwe krachten te werven en bestaande werknemers duurzaam te verbinden aan het bedrijf. Door deze nieuwe samenwerking ontstaat een krachtig HR Netwerk in de Glastuinbouw. Nieuw is dat al deze lokale netwerken worden gefaciliteerd door Glastuinbouw Nederland. Het samenbrengen van de verschillende groepen is voor Glastuinbouw Nederland de sleutel tot verdere groei en ontwikkeling in het HR-vakgebied.

Vier regionale groepen
Het HR Netwerk Glastuinbouw bestaat uit vier regionale groepen:  Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord/Oost Nederland en Bommelerwaard. Het netwerk is bedoeld voor HR-professionals, ondernemers en medewerkers met HR-taken van zowel grote als kleine glastuinbouwbedrijven. Vertrekpunt vormen de doelen en transitiepaden uit onder andere de Human Capital Agenda en toekomstverkenning Arbeid van Glastuinbouw Nederland.

Elke regionale HR-groep bepaalt zijn eigen agenda. Deelnemers treffen elkaar zo'n vier keer per jaar bij één van de bedrijven. Tijdens de bijeenkomsten staan het bespreken van actuele HR-thema’s, vragen en casussen die de deelnemers zelf inbrengen centraal. Jaarlijks organiseert het HR Netwerk Glastuinbouw een landelijk symposium om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen in het HR-vak en innovatie te stimuleren. Kasgroeit heeft een belangrijke rol bij de inhoudelijke invulling van de bijeenkomsten van het HR Netwerk Glastuinbouw.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Geïnteresseerd? Voor aanmelding en meer informatie kun je contact opnemen met:

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024