Stigas brengt bezoek aan Forever Plants

Vorige week is Stigas samen met de directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW op bedrijfsbezoek geweest bij Forever Plants in Naaldwijk, een potplantenbedrijf in Naaldwijk.

Het initiatief kwam van SZW vanuit de behoefte om te horen en te zien hoe Arbo in de praktijk werkt en waar bedrijven tegenaan lopen. Forever Plants was hiervoor een uitstekend bedrijf, immers het bedrijf won in 2022 onze Stigas Gezond en Vitaal Werkenprijs en maakt integraal gebruik van onze 3-V dienstverlening. Van de kant van SZW waren naast Hanneke van den Bout, directeur Gezond en Veilig Werken bij SZW ook een 4-tal MT leden aanwezig. Albert van der Burg onze eigen Arbo specialist voor de glastuinbouw en Math Creemers, directeur Stigas maakten de delegatie compleet

De delegatie werd ontvangen door directeur Thom Persoon en Kim Persoon, die hen tijdens en na een rondleiding uitvoerig hebben meegenomen hoe zij omgaan met energie, arbeid, arbeidsomstandigheden en verzuim en daarbij op een subtiele en positieve manier de ondersteuning vanuit Stigas op een voetstuk hebben gezet. Aan het eind is nog stilgestaan bij een aantal actuele beleidsmatige ontwikkelingen, onder andere in het kader van de Arbovisie 2040 en de toetsing van de risico-inventarisatie. Een mooie gelegenheid ook om eigen behoeften en knelpunten over het voetlicht te brengen.

Al met al niet alleen SZW maar ook vanuit Stigas was men behoorlijk onder de indruk van hoe dit bedrijf de zaken voor elkaar heeft. Voor SZW was het een interessante en inspirerende praktijkervaring om mee te nemen bij het ontwikkelen van nieuw beleid.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024